Tips & Tricks

Om visitkort

2012-11-28 15:20 #0 av: Marinas Mix

Detta är ju något man verkligen behöver för att marknadsföra sitt hantverk.

Nu finns där ju många firmor på nätet som erbjuder ”gratis” visitkort, men hur som haver, så slutar det med att det ändå kostar en bra slant.


De enkla visitkorten må vara ”gratis”, men då finns där förbestämda mallar man får välja mellan och att där hitta något som känns exakt rätt kan vara svårt. Då kan man välja att betala en slant för att få tillgång till flera mallar och funktioner. Så där försvann det där med gratis.

Dessutom på de "gratis" visitkorten har företaget tryckt sin logga på baksidan

Och även om du väljer den där enkla ”gratis-varianten”. Så tillkommer den där dolda avgiften för frakt. Alltså inte gratis.

Och ska man ändå sitta och designa visitkortet på någon av alla dessa hemsidor, vilket tar en stund. Då tycker i alla fall jag att det är enklare och smidigare att göra mina egna i datorn

När jag gör mina visitkort ritar jag upp en tabell i word och bestämmer själv storleken på mina visitkort. Sedan tar jag bilder på mina egna alster och pysslar runt med och kan placera lite här och var i själva rutan för visitkortet. Sedan har jag standardinformation som jag måste ha med.

På ett ark får jag in tio visitkort. Och när jag nu gör visitkorten själv så kan jag ha olika bilder på dem.

När jag fått in all informationen på ett bra sätt och valt typsnitt och färg, så sparar jag dokumentet på ett USB-minne och går ner till ett ställe här i stan där de har en riktigt bra skrivare och säger att detta vill jag ha utskrivet och då fixar de till det och när allt är utskrivet, har de en maskin som skär till visitkorten. De skriver dessutom ut på visitkortspapper, som är en lite tjockare kartong.

Snabbt och enkelt. Jag får mina visitkort samma dag, slipper frakten och oron för att de ska komma bort i posten.
Så här blev den nyaste varianten av mina visitkort

Dessa skrev jag ut på fotopapper på min bläckstråleskrivare. Om jag väljer att skriva ut hemma ställer jag in på bästa bild och så skriver jag ut på fotopapper. Blir lite skärande och trixande, men där har jag hjälp av linjerna i tabellen

Visitkort

Pyssliga hälsningar Marina.
Sajtvärd på Pärlpyssel & Smyckestillverkning *Min blogg*
Häng med in i det nya äventyret på BeadCraft

Anmäl
2012-11-28 15:36 #1 av: DesK

Detta är en smart idé och bra beskrivning av hur man gör! Glad Ett litet tips till är att det finns ark med tomma visitkort att skriva ut på, det som då är lite pilligt är att få till så att alla mått stämmer exakt med visitkorten.

Désirée

Anmäl
2012-11-28 21:21 #2 av: Niwa

Tänkte också tipsa om tomma visitkort att skriva ut i egna färgskrivaren.
Sedan tror jag det fanns ett val i visitkortsval i Word tidigare. Vet inte hur det är nu då jag inte har word längre.


Hälsa gärna på mig på Facebook.

Anmäl
2012-11-28 21:36 #3 av: Anterrabae

Smart! Skrattande

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.